Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 15:28 - Скандалът е, че Борисов е премиер
Автор: logo Категория: Други   
Прочетен: 4425 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 19.02.2023 12:20


Споровете за автентичността и детайлите от съдържанието на разговорите на българския министър-председател Бойко Борисов с шефа на митниците Ваньо Танов успяха да замъглят един от най-важните изводи от тези разговори, а именно, че премиерът има достатъчно време, за да се занимава с глупости, докато инфлацията расте, страната се изправя пред зърнена криза, икономиката се влачи по дъното и това води до фирмени фалити и растяща безработица.

Впрочем, ако в България имаше нормална медийна и политическа среда, изтеклите от МВР СРС-та изобщо нямаше да бъдат сензация, защото почти всяко интервю на Бойко Борисов щеше да се възприема като скандал и компрометираща премиера информация. Покрай записите със СРС-тата остана незабелязано посещението на Борисов в Япония, откъдето той изрече безумието, че дюнерите и добрите отношения с арабските държави пазят България от терористични актове. Ако България беше малко по-значима държава и на изказванията на нейния премиер се гледаше сериозно, а не с насмешка, както е сега, това изказване щеше да предизвика международен скандал.

Първо, защото Борисов практически обвини арабските държави, че стоят зад международния тероризъм, и второ, че тероризмът е обвързан с продажбата на дюнери...

Борисов направи изявлението си, което сполучливо беше наречено доктрината „Дюнер“, от Япония, малко след като се беше успал и пропуснал първите две събития в програмата, подготвена от японските му домакини.

Журналистите, пратени да отразяват визитата на българския премиер в една от най-мощните световни икономики, започнаха да ни заливат с информации, свързани с това как си изкарва Борисов в Страната на изгряващото слънце. Дори в добронамерените репортажи на националните медии този човек не приличаше на премиер, а на турист. Докато се ръкуваше с японския принц, Борисов изглеждаше като Форест Гъмп, който за пореден път по стечение на обстоятелствата е попаднал в Белия дом и се ръкува с поредния американски президент.

После премиерът се върна от Япония и след кратък размисъл, в който отказа да говори пред журналисти за поредните изтекли разговори на Ваньо Танов, дръпна една дълга и скандална реч пред министрите си, с която още веднъж показа, че е министър-председател по случайност и колкото по-бързо спре да бъде такъв, толкова по-лесно ще бъде възстановена страната от управлението му.

В тази реч Борисов ясно заяви, че в качеството си на министър-председател е звънял на шефа на митниците, за да се интересува от служебното положение на митничаря – „телкаджия“ Николай Вучев, с когото играят футбол почти всеки ден. Скандалът тук не е само в ходатайството, а в това, че в изключително тежката икономическа ситуация българският министър-председател се занимава с глупости. Скандално е, че всеки ден по обяд, вместо да работи, Борисов рита топка, след това играе карти, а накрая гледа мач по телевизията. Скандалното е, че последното нещо, за което мисли този човек, е управлението на страната. А най-скандалното е, че България се управлява от празноглав човек, който не разбира от абсолютно нищо, свързано с работата му на политик и премиер.

Скандално е, че Бойко Борисов може да звънне на Ваньо Танов, за да пита какво е станало с онова момче, къде рита топка, но не може да вдигне телефона и да се поинтересува вярно ли е написаното от заместника на Танов Антоний Странджев в докладна записка до самия премиер, в която се казва, че в митниците се прави опит да бъдат назначавани послушни хора, които да изпълняват поети ангажименти към бизнесмени, спонсорирали избирането на депутати от ГЕРБ.

“Хайде де, значи аз не мога да кажа за един човек да го възстановят в митниците на работа, а ще нося отговорност по всички теми? Така ли излиза? Някой друг ще ми назначава кадрите, аз нямам право да се обаждам на никой от вас поради тази теория, която се опитват да кажат!? Защо тогава ходихме на избори, защо тогава ми побеля косата, защо тогава за всяко едно нещо, виждате, се борим и го правим добре…?!”

Това е част от речта на българския министър-председател пред неговите министри по време на официално заседание на Министерския съвет!

Няма какво да говорим за демократичните механизми и принципи, които през последната година и половина не само не са актуални, но са превърнати в смешни от един случаен, но не случайно попаднал във властта човек. Българският-министър председател вероятно е ако не единственият, то един от малкото премиери в света, който не разбира нищо от работата си и не знае защо е на този пост.

„Питам аз, имам ли право, след като назначавам вицепремиера, министъра на финансите, шефа на „Митници”, заместниците на „Митници”, шефа на митницата на аерогарата, аз, ако съм искал, този да съм го направил такъв. Да съм го направил депутат от ГЕРБ, министър, ако искам, ще го направя“.

Тези думи на Борисов не са от СРС и не са монтирани, а източникът им е сайтът на Министерския съвет. Въпреки това те не бяха определени като скандални от нито една медия. А те са много по-скандални от „Мишо Бирата ми се обадИ...“.

Много по-скандално от СРС-тата е, че в най-голямата криза Бойко Борисов ще хвърли над 100 млн. лева от парите на данъкоплатците за построяване на спортна зала в София и се готви да хвърли още 140 млн. лева за втори национален стадион, на който да може да рита топка с „телкаджията“ Вучев.

Много по-скандално от разпространените записи на Ваньо Танов и Борисов е, че днес българската държава има три основни приоритета, очертани в бюджета за 2011 г. и струващи милиарди левове на българските данъкоплатци – първият е спортът, който произвежда мутри, вторият е подслушването, което произвежда скандали, и третият е отбраната, която не произвежда нищо. Пътищата и магистралите са допълнение към това и се откриват по три пъти, така както по три пъти предишните правителства правеха първа копка на същите пътища и магистрали. Да не говорим, че магистрала „Тракия“ се строи от времената на Тодор Живков и остават за дострояване още стотина километра, а положението при останалите магистрали, които ще бъдат открити още няколко пъти от Борисов, е подобно.

България има разбити здравна и образователна система, които ще умрат, докато премиерът строи стадиони с парите за здравеопазване и образование.

България отсъства от европейския разговор, а Борисов присъства на всеки мач, в който участва митничарят с исхемична болест на сърцето Вучев.

Българският премиер не спира да говори глупости и мълчи единствено по време на срещите с колегите си от ЕС, когато се решава дали страната ни ще бъде интегрирана напълно в европейската общност, като бъде приета в Шенген, или ще остане периферна територия за правене на далавери.

Всичко това е скандално!

Най-лошото обаче е, че всички тези дейности на българския министър-председател се приемат за нормални както от повечето медии, така и от голяма част от българските граждани, които финансират с парите си безумията на Борисов.

Премиерстването на Бойко Борисов все повече започва да се превръща в общонационален срам, а говоренето, че не може да се намери алтернатива на това управление, е още по-срамно и от самия министър-председател.

Критерият за алтернативата на Борисов вече е толкова свален от самия него, че в алтернатива може да се превърне всеки, който не играе футбол, не говори за дюнери и тероризъм едновременно и има поне два грама мозък в главата си, с които поне да не излага страната си, когато се среща с чужди политици.

Нещо повече – Борисов може да има и добра алтернатива в лицето на всеки, за когото образованието е много по-важно от спорта, реформата в здравеопазването – много по-сериозна работа от строенето на стадиони, пенсионната реформа – много по-важно занимание от гледането на мачове.

Коментарът е на Тома Биков,  в сайта Гласове, 28.01.2011

Ъпдейт 2023 г.

Линкът в сайта на Гласове не работи, изтрита е статията. Тома Биков не разсъждава по същия начин. Това не пречи написаното в статията през 2011 година да е вярно и днес:)




Гласувай:
3



1. chara - :)
28.01.2011 15:37
Добре дошъл!
:)
цитирай
2. анонимен - Понеже ние българите все още Незнаен юнак,
28.01.2011 16:11
да дойде и да ни оправи, то премиерите ни все са едни такива, наистина незнайни. Като царя, например. Последният си беше дип знаен, той хващаше престъпниците, "те" ги пускаха, после кметува и асфалтира, та така и до ден днещен - все асфалтирането му е приоритет. Друг е въпросът доколко е успешно. На такъв народ - такъв премиер. Бърдоква.
цитирай
3. logo - до анонимен 2
28.01.2011 16:27
Никой народ не се е родил научен! И германци и французи и американци - били са прости и диви, управлявали са ги с тояга и меч. 99% от населението е било неграмотно. Нещата стават постепенно, ще станат и тук. Няма по-добър учител от глада:-) Сменят се поколенията, идват нови хора, живели, работили и учили в чужбина, видели, че може и трябва да се живее по друг начин. Интернет прави хората граждани на света. Времето на Бърдоквите, мутрите и на кукловодите от ДС изтича. Най-интересното предстои и то - скоро. И когато се случи, всичко ще се преобърне изненадващо бързо. Така както през 89 - 90 година гледахме как светът се променя неузнаваемо и не вярвахме на очите си че Берлинската стена падна.
цитирай
4. za6to - Добър ден. Чета и не разбирам - какво ...
28.01.2011 18:18
Добър ден.
Чета и не разбирам - какво има автора срещу цар Ивайло? Че е спрял татарите ли, че е отблъснал византийците ли? Или може би, че не е бил със ''синя кръв''/няма да питам как се придобива/? ''идват нови хора, живели, работили и учили в чужбина, видели, че може и трябва да се живее по друг начин'' - за г-н Велчев ли става въпрос или за г-н Сакскобургготски? Или за г-н Станишев?
Няма безгрешни хора, но само с критикарство не се получава/поне, аз мсля така/. Да си спомним ''Мъжки времена'' - ''едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш''. Да не късаме с корените си и да си пожелаем да искаме, да можем и да имаме куража да направим една по-хубава, справедлива и привлекателна държава за живеене. Такава, каквато Левски я е виждал.
цитирай
5. logo - до za6to
28.01.2011 20:38
Не знам какво има предвид авторът против цар Ивайло. Вероятно счита, че прости и неуки хора не трябва да се занимават с държавни дела. Нито свинари, нито пожарникари и физкултурници. Нямам предвид Симеон или Станишев като пиша за новите хора, учили в чужбина, а стотиците хиляди млади българи, които заминаха да учат и работят в чужбина последните 20 години. Някои от тях се върнаха, днес работят в България - познавам много такива - със собствен бизнес или като служители на световни компании. Те са носители на съвсем друга култура. Като се пооправят нещата ще се върнат и други и ще променят много. Що се отнася до Левски - той е мечтал за "чиста и свята република", а не за пародия на тоталитарната и милиционерска държава (каквато е България днес) - при която една проста, нагла и самовлюбена личност стои над парламента и законите, живее със съзнанието, че защото е спечелил избори притежава държавата и се държи като монарх и цар - самодържец. Левски е национална светиня, чиста и нравствена личност. Не го сравнявайте с една мутра, изцапана в безброй тъмни сделки, човек без култура, морал, ценности и достойнство.
цитирай
6. za6to - До logo 1. Не знаеш и няма и да ра...
29.01.2011 12:26
До logo
1.Не знаеш и няма и да разбереш. Автора не споменава никъде цар Ивайло. ''Бърдоквите'' е твой израз. Израз на безпомощност, породил омраза. Също както ''една проста, нагла и самовлюбена личност стои над парламента и законите, живее със съзнанието, че защото е спечелил избори притежава държавата и се държи като монарх и цар - самодържец. '' или ''мутра, изцапана в безброй тъмни сделки, човек без култура, морал, ценности и достойнство.''
2. И аз познавам млади хора, учили в чужбина, но ни управляваха тези които ти изброих, и ако няма някой, спечелил избори, и държащ се ''като цар-самодържец'' да смени законите и съдиите, пак те ще ни управляват./справка-Народното събрание след 10.11. - първо кукловодите, а след това куклите/.
3. ''Служители на световни компании'' - Телекомите са световни компании. Работят много млади, учили българи. Да познаваш някой българин, доволен от тях?
И последно. Къде и кой сравнявам с Левски???????
П.П. Не очаквам отговор. Само си задай няколко въпроса и си отговори. Ако можеш безпристрасно.
с уважение: za6to
цитирай
7. logo - до za6to
29.01.2011 14:15
Пишеш без да четеш - нито какво има в поста, нито какво сам си написал. Цар Ивайло го спомена ти, аз не пиша за него, а ти отговарям. За Бърдоквата пише точно авторът. Значи написаното не те интересува, не помниш какво си писал преди малко, важно е да надраскаш още нещо. Не знаеш кога се поставя пълен член. Пишеш, че не очакваш отговор, виждам, че не те и интересува. И защо пишеш коментари тогава? Погледнах блога ти - празен – няма постове, нито коментари, нито гласове. Не си написал нищо, нямаш какво да кажеш. Значи си тук за да пишеш коментари по другите блогове. В защита на Мутрата, на този, който в мечтите ти като "спечели избори ще смени законите и съдиите". Очевидно идея си нямаш какво е демокрация и защо е необходимо разделение на властите. Плащат ли ти нещо да цапаш опозиционните постове или го правиш от омраза към хора, които мислят със собствената си глава. Аз обаче тролове не търпя. Мнението на неграмотни платени драскачи не ме интересува. Ако искаш да пишеш нещо – пиши го в блога си, който иска – да те чете, аз не желая. Ако продължаваш да цапаш този блог - ще трия следващите ти коментари. Бъди здрав и се упражнявай другаде!
цитирай
8. анонимен - Защо говорите за демокрация бе. При ...
02.10.2012 04:06
Защо говорите за демокрация бе.
При нас даже капитализъм няма.
Даже и мафия няма .

Има разбойнически партии.По скоро всичко прилича на колониално ограбване с активното участие на компрадорски настроени босове ,дошли по партиина линия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: logo
Категория: Политика
Прочетен: 115471
Постинги: 20
Коментари: 48
Гласове: 700
Архив
Блогрол